Suunnitelmissa tehokas rasvanpoltto – näillä vinkeillä onnistut!

Tässä blogipostauksessa Personal Trainer, kuntosaliyrittäjä ja fitness-urheilija Katarina Tunturi jakaa parhaat vinkkinsä tehokkaaseen rasvanpolttoon.

Yleensä aina painonpudotuksessa ja onnistuneessa dieetissä on kysymys siitä että halutaan eroon ylimääräisestä rasvakerroksesta. Lähes jokainen valmennukseeni haluava haluaa kiinteytyä, kohentaa ryhtiään, kehittää lihasmassaa ja polttaa rasvaa. Keskiössä on vastusharjoittelu ja laadukas ruokavalio sekä riittävä lepo. Annan tässä vinkkini onnistuneeseen painonpudotukseen.

  1. Kun olet päättänyt aloittaa kiristelyn, on aika tarkistaa lähtötilanne. Kun lähdet dieetille eli rajoittamaan energiansaantia, ihannetilanteessa aineenvaihdunta on hyvällä tasolla ja ruokaa on reippaasti. Missään nimessä ei kannata lähteä heti kärkeen näännyttämään kehoa vaan pudottaa energiansaantia noin 500-800 kaloria.

Jos esimerkiksi nyt syöt 2400 kaloria, vähennät alkuun kaloreita 600 kaloria. Apuna kannattaa käyttää esim. Sulamo.fi -laskuria selvittämään todellinen lähtötilanne. Tämä herättää rasvanpolttokoneen jo itsessään. Energiansaantia on hyvä rajoittaa vähentämällä hiilihydraateista ja rasvasta. Toinen asia on ottaa  aloituspaino, aloituskuvat ja rasvaprosentin mittaus, myös välimittaukset on hyvä ottaa kuukausittain jotta voidaan seurata että homma etenee eli rasva palaa ja lihakset säilyvät projektin aikana.

  1. Panosta salitreeniin tai muuhun painoharjoitteluun. Tehokkaalla kuormittavalla kuntosaliharjoittelulla ylläpidät lihasmassaa ja pidät kulutuksen riittävällä tasolla. Fokus pääliikkeisiin joissa kannattaa tavoitella samaa tasoa kuin ennen kalorivajetta, näin poltat oikeasti rasvaa etkä lihaksia.  

Harjoitusohjelmassa on hyvä olla raskaita vetoliikkeitä kuten taljasoutuja, kulmasoutu, maastaveto, pystypunnerrus, penkkipunnerrus, kyykyt, prässi, tehokkaita monipuolisia keskivartaloliikkeitä sekä sopivasti sekoiteltuna vapaita painoja ja laitteita.  

Jos olet epävarma siitä onko treenit oikealla tasolla, hakeudu osaavan valmentajan puoleen, jotta saat tekniikat ja tehot oikealla tasolle.

  1. Tee aerobista maltillisesti, mutta käytä tätä työkalua vasta kun dieetti on edennyt eli ruokavalio vastaa dieetistä ensisijaisesti, ei liikunta. Kun on aika tehostaa aineenvaihduntaa, voit tehdä aerobista esim. aineenvaihdunnan käynnistämiseksi aamuisin 30 minuuttia 3-5 aamuna viikossa tai tehostamaan kulutusta treenin jälkeen noin 15 min.

Aerobisen mukaan ottaminen heti dieetin alussa ja jatkuva aerobisen hinkkaaminen läpi dieetin syö treenitehoja oikeasta treenistä eli kuntosaliharjoittelusta.  

  1. Sitoudu ja ole kärsivällinen. Muutos on prosessi joka kysyy aikaa, oikeaa asennetta ja sitoutumista tavoitteeseen. Riippuu paljon lähtötilanteesta eli siitä kuinka paljon rasvaa on poltettavana mutta anna aikaa vähintään 12 viikkoa. On myös hyvä realisoida itselle faktat eli päättää, mikä on sellainen kunto jossa on hyvä olla ja joka on ylläpidettävä, jojoilu on epäterveellistä ja johtaa vain rasvaprosentin nousuun pitkässä juoksussa. Motivaatio lähtee omasta halusta muuttua ja saavuttaa tila jossa voi paremmin ja elämänlaatu kohenee, teet aina itsellesi ja vastaat tuloksista itse!
  1. Älä pelkää näläntunnetta, se on merkki siitä että aineenvaihdunta toimii. On hyvä että heräät terveeseen näläntunteeseen ja aterioiden välillä herää oikeanlainen nälkä. Kun nälän tunne hiipuu, on aika ottaa mukaan tankkauspäivä tai ns. cheat meal, jonka tarkoitus on potkia diettiä eteenpäin ja herättää nälkä uudestaan eloon. Monet pelkäävät näläntunnetta mutta se on terve tunne joka kuuluu asiaan.

Hyvin suunniteltu ruokavalio on sellainen jossa nälkä pysyy hallinnassa, hyvä ohjenuora on syödä 4 tasaista ateriaa joissa on proteiinia, hiilihydraattia, kasviksia ja hieman rasvaa. Iltapala eli päivän viimeinen ateria ( 5:s)  voi olla vähähiilihydraattinen koostuen proteiineista ja kasviksista/ marjoista.

  1. Muista juoda vettä riittävästi, se pitää koneen käynnissä ja olon virkeänä, kevyellä toimistotyöntekijällekkin suosittelen vähintään 2,5 litraa vettä päivittäin muiden nesteiden lisäksi.

Panosta lepoon eli nuku ja satsaa hyvään uneen. Lepäät riittävästi kun heräät aamulla virkeänä ja nukut 7-9 h yössä. Yöunen lisäksi lepopäivä 1-2 kertaa viikossa tekee työteholle ja motivaatiolle ihmeitä, palauttaen kehon ja mielen toimimaan myös rasvanpolttodietillä optimaalisesti.

 

Katarina Tunturi

Personal trainer/ kuntosaliyrittäjä / fitnessurheilija

 

 

Lähetämme sähköpostia noin kerran kuukaudessa, ja voit poistua listalta milloin vain.

Asiakaspalvelu

Ilmainen ja nopea toimitus

Toimitus on aina ilmainen. Postitamme tilauksia Postin palveluilla jokaisena arkipäivänä, ja toimitusaika on normaalisti 1-3 arkipäivää. Pienemmät paketit tulevat kirjeenä postilaatikkoon, isommat paketit tulee noutaa Postin noutopisteestä.

Lisätietoja

14 päivän vaihto- ja palautusoikeus

Kaikilla tuotteilla on 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeus. Ensimmäinen normaalihintaisen tuotteen vaihto tai palautus on sinulle ilmainen. Alennustuotteiden vaihdosta tai palautuksesta veloitamme 8 euron käsittelykulun.

Lisätietoja

Turvalliset ja helpot maksutavat

Voit maksaa yleisimmillä maksu- ja luottokorteilla, PayPalilla, kätevästi verkkopankissa, Resurs Bankin laskulla tai ennakkomaksuna tilisiirrolla. Käytämme SSL-salausta: verkkokaupassamme asiointi on aina turvallista.

Lisätietoja